GoCo Health Innovation City

KancelarijeRazvoj urbanizma

GoCo Health Innovation City – je naučni klaster fokusiran na razvoj zdravstva, medicine i digitalnog preduzetništva. Zgrada će objediniti kancelarije oko 300 kompanija, apartmane, hotele, co-vorking prostore i javne prostore u kojima će raditi i živeti talentovani naučnici i istraživači iz celog sveta.

GoCo exteriör torg

KlijentGothenburg Covalley AB (Next Step Group/Vectura Fastigheter)

Godina2018-

AdresaMölndal

Površina31 200 m2

VizualizacijaSoul

Podaci o održivosti313 Kg CO2e/m2 BTA + 7 372 Ton CO2e + Hybridstomme + Gröna tak och terrasser + LEED Guld

GoCo exteriör profil

”Velike razmere projekta naterao nas je da razmišljamo van okvira. Ili bolje rečeno, koristite kocku kao element dizajna. I da bi se formirao volumen, i da bi se stvorio osećaj pokreta i kontrasta.” ”

Maria Persson, arhitekta SAR/MSA, menadžer razvoja

Neograničene mogućnosti

Inovacioni klaster GoCo gradi se u Geteborškom predgrađu Molndal u blizini istraživačkog centra AstraZeneca. Osnova njegove forme–kocke, koji su podsetnik na mobilnu, stalno promenljivu prirodu zdravstvenih istraživanja koja će se ovde odvijati, i života uopšte.

GoCo Health Innovation City–e zajednička firma Next Step Group i Vectura Fastigheter fokusirano na razvoj zdravstva, medicine i digitalnog preduzetništva. Zgrada će objediniti kancelarije oko 300 kompanija, apartmane, hotele, co-vorking prostore i javne prostore u kojima će raditi i živeti talentovani naučnici i istraživači iz celog sveta.

GoCo interiör co-workingyta
GoCo interiör trappa

Okruženje koje menja svet

GoCo Health Innovation City okupiće bistre umove iz celog sveta. Šta je potrebno da se oslobodi njihova kreativnost? Verujemo da arhitektura može da promoviše komunikaciju, otvorenost i želju za deljenjem iskustava. Zgrada će biti izgrađena prvenstveno od CLT panela. Projekat predviđa posebne zone za zajednički rad, a prostrane terase i otvorene zelene površine biće pogodne za povučeni misaoni proces ili opuštanje.

Nastojali smo da se odmaknemo od tradicionalne paradigme „strogo poverljive” za istraživače. Tako je nastao koncept „ljudskih razmera“, u skladu sa budućim istraživačkim temama stanovnika. Skulpture ljudi, postavljene na krovovima kocke, igraju na ovu ideju i treba da postanu novi orijentir ovog kraja.

”Inspiracija za nastanak zgrade, u kojoj će se istraživati funkcionisanje tela i mozga, bio je čovek u svim njegovim manifestacijama. Na kraju krajeva, to je ono što je nauka o životu.”

Magnus Monson, arhitekta, šef koncerna, profesor

Delite

Niste našli ono što ste tražili?

Uvek nam možete pisati kako biste saznali više o našem radu, razgovarali o saradnji ili postali deo našeg tima.

LinkedInInstagram