Clarion Copenhagen Airport Hotel

Ugostiteljstvo

Zamišljen je koncept dizajna enterijera koji kombinuje luksuzni dizajn i udobnu dobrodošlicu. Hotel, koji je ranije pripadao drugom lancu, nakon renoviranja je postao deo lanca Clarions, pod imenom Clarion Copenhagen Airport. Ranije nefunkcionalni prvi sprat pretvoren je u udobne privatne prostore sa restoranima, barom i salonom, a na poslednjem spratu nekadašnje VIP sobe pretvorene su u ekskluzivne hotelske sobe sa plafonima od četiri metra i jedinstvenom atmosferom.

Clarion hotel Kastrup bar

KlijentNordic Property Management

Godina2017 - 2019

Clarion hotel Kastrup interiör

”Veliki prizemni prostor podelili smo funkcionalno i tematski.
Granice prostorija su označene na plafonu, svaka soba ima svoj kod dizajna: tema boja, materijali, ekspresivni nameštaj.”

Birgit Mordt, dizajner enterijera SIR/MSA

Ranije je hotel pripadao drugom lancu i bio je jedina opcija za smeštaj na aerodromu. Nekada je to bilo mesto gde poslovni putnici uglavnom borave da uštede vreme, rade, sastaju se, jedu i spavaju. Bilo je funkcionalno, praktično i ustaljeno, ali i pomalo bezdušno.

Danas Clarion Copenhagen Airport ostavlja sasvim drugačiji utisak. Dobio je toplinu i postao privlačan. Prvo što posetiocu upada u oči je prefinjena interakcija između dizajna enterijera, osvetljenja, materijala i ljudi. Tirkizna šipka koja sija kao dragulj. Gosti: jedni sede i ćaskaju u uglu, drugi rade i fokusiraju se na laptop, treći piju koktel na jednoj od barskih stolica. Ovde se snovi mešaju sa uzbuđenjem, čvrsto rukovanje sa groznicom putovanja, smeh sa stalnim očekivanjem.

– Atmosfera! Domaća i predivna. Zato se gosti stalno vraćaju, kaže Izumi Takasu Brete, vodeći arhitekta projekta.

Clarion hotel Kastrup bar
Clarion hotel Kastrup interiör
Clarion hotel Kastrup bordsdukning

Osnovna nadogradnja

Novi vlasnici su želeli da daju hotelu svež izgled bez potrebe da sve ponovo rade od nule. Drugi uslov je bio nastavak rada hotela tokom renoviranja. Stoga se delikatne promene nisu uzimale zdravo za gotovo, već su bile diktirane nuždom.

Prvi izazov za Semren & Månsson je bio da predvorju da moderan izgled. Sobe na ulaznom nivou bile su velike i neodređene, zbog čega je ovaj deo delovao pomalo hladno i teško za navigaciju. Istovremeno, glavni materijali su bili kvalitetni i izdržljivi materijali poput tvrdog drveta i kamena, kao i metalni i drveni podovi, pa su zadržani kao osnova za budući projekat.

”Renoviranje je uvek komplikovano. Moramo da uskladimo naše odluke sa postojećim materijalima i arhitekturom, jer nikada ne znate sa čime ćete se suočiti tokom demontaže.”

Birgit Mordt, dizajner enterijera SIR/MSA

Poslovni sastanci, komunikacija i estetski užitak iz soba

Hotel je popularno mesto sastajanja za poslovne sastanke u blizini Kopenhagena, pa je Semren & Månsson odlučio da konferencijski prostor bude vidljiv sa samog ulaza. U prizemlju se takođe nalazi dodatak lanca hotela Clarions i uključuje koncept restoran Kitchen & Table Markusa Samuelsona. Dizajn restorana je upotpunjen detaljima koji su odgovarali ostatku dekora.

– Koncept dizajna je bio da se prostor podeli na manje oblasti sa različitim temama koje su i dalje povezane. Ležerno, moderno mesto za sastanke gde ljudi uživaju u boravku i izbegavaju stres putovanja, kaže Birgite Mordt.

Dnevna soba Clarion se sastoji od soba sa različitim vrstama sedišta. Svaka zona je obdarena svojom vizuelnom slikom, koja je istovremeno povezana sa celinom. Raznoliko odabrano osvetljenje naglašava oblike i boje, a mnogi detalji su posebno izrađeni za ovaj hotel.

Renoviranje je dalo hotelu Klarion profil, sa fokusom na savremeni dizajn, tako što donosi elegantne linije i klasične, izdržljive elemente bez velikog remonta. Među renoviranjem kojima se najviše raduje Birgite Mordt, glavni arhitekta projekta je dvanaesti sprat. Od retko korišćene VIP sobe, dizajneri Semren & Månsson su je transformisali u pet ekskluzivnih hotelskih soba.

– Mogućnosti visine plafona od četiri metra definisale su atmosferu prostorija kakvom smo ih zamišljali. Elegantan, udoban i moderan klasik sa malo preokreta. Kao gost hotela, prijatno se iznenadite kada prvi put otvorite vrata takve sobe u kojoj vas očekuje estetski užitak. kaže Birgite Mordt.

Clarion hotel Kastrup bar
Clarion hotel Kastrup interiör
Clarion hotel Kastrup hotellrum
Clarion hotel Kastrup restaurang
Clarion hotel Kastrup frukostbar
Clarion hotel Kastrup frukostbar

Delite

Niste našli ono što ste tražili?

Uvek nam možete pisati kako biste saznali više o našem radu, razgovarali o saradnji ili postali deo našeg tima.

LinkedInInstagram